Aanvullende Coronamaatregelen miv zaterdag 13 november 18.00 uur

Beste leden, ouders van jeugdleden, kader en vrijwilligers van vv Lettele
Het kabinet neemt strengere maatregelen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Deze maatregelen raken ook ons amateurvoetbal in Lettele.

We rekenen op ieders medewerking!

Vanaf zaterdag 13 november 18.00 uur gelden de volgende regels:

 • Alle amateurs, senioren en jeugdspelers, kunnen dus blijven voetballen (wedstrijd spelen en trainen), dit verandert niet. Dat is belangrijk want sporten heeft een positieve invloed op de gezondheid en weerstand.
 • Publiek is helaas niet meer welkom langs de lijn. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, vrijwilligers voor onderhoud en beheer velden en strikt noodzakelijke rij-ouders. Ouders die helpen bij omkleden kinderen in kleedkamer mogen dit blijven doen.Dat betekent ook dat ouders hun kinderen bij de parkeerplaats kunnen afzetten en weer ophalen.  
 • Bij toegang tot De Spil (Huskamer, kleedkamers en bestuurskamer) blijft een CTB (QR check) voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht. De check wordt afgenomen zoals eerder afgesproken. Bovendien is mondkapje verplicht bij verplaatsingen binnen De Spil. Zie het betreffende deel uit ons eerdere bericht hieronder.
 • Anderhalve meter maatregel komt terug. Dat betekent beperkte toegangsmogelijkheden voor b.v. Huskamer (max 30 personen. Met Linde erbij 38) en vaste zitplaatsen verplicht.De vrijwilliger achter de bar houden dit in de gaten.
 • Het afhalen van koffie/thee bij het afhaalpunt (zijkant keuken) in weekend mag zonder CTB. Dat geldt voor alle noodzakelijk aanwezige mensen bij de wedstrijden.
 • De Huskamer moet uiterlijk om 20.00 uur sluiten.

Deze regels blijven voorlopig drie weken, dus t/m zaterdag 4 december 2021 van kracht.Het is logisch dat deze nieuwe overheidsmaatregelen mogelijk vragen oproepen. Er wordt door de KNVB gewerkt aan het verduidelijken van alle maatregelen voor het voetbal. Indien nodig zullen we dat dan met jullie delen. Heb je vragen, stel ze dan via bestuur@vvlettele.nl.Alle maatregelen kun je teruglezen op overheid.nl.

ONDERSTAAND EEN DEEL VAN DE INFORMATIE DIE VORIGE WEEK IS TOEGEZONDEN. HIERIN DUS DE AFSPRAKEN OVER CTB (QR CODE)
Uitermate belangrijk: hou je aan de basisregels. De basisregels helpen om besmetting van jezelf en anderen met het coronavirus te voorkomen.
Ook als je al gevaccineerd bent. Als we onze handen wassen, elkaar de ruimte geven, zorgen voor voldoende frisse lucht, en testen en thuisblijven bij klachten, worden minder mensen besmet.Lees ze nog eens goed door in de bijlage!

Vanaf zaterdag 6 november  zijn nieuwe corona maatregelen van kracht.

Iedereen vanaf 18 jaar moet het coronatoegangsbewijs (CTB, ook wel de QR code genoemd) laten zien als je naar binnen gaat in het Kulturhus De Spil. Binnen moet je ook mondkapje dragen totdat je op een stoel in de Huskamer zit, in de vergaderruimte bent of in de kleedkamer.

De seniorenteams overleggen binnen eigen team wie wanneer helpt bij het scannen van de CTB (QR code). Een team kan er ook voor kiezen iemand van buiten het team te vragen dit te doen.

Het bestuur verwacht dat ook alle barvrijwilligers (ook uit de elftallen) meewerken aan het vragen van CTB (QR code). Scannen gaat snel en simpel!

Iedereen wil graag blijven voetballen en we willen geen boetes van boa’s of binnenkort nog strengere coronamaatregelen van de overheid, dus vragen we ieders hulp bij het uitvoeren van de door de overheid verplichte maatregels. Hieronder de geldende regels. 

Hoe werkt het checken van CTB  (qr code)? Wat zijn de afspraken?

 • geen groen vinkje? Dan geen toegang binnen! Helaas moeten we zo streng zijn in ieders belang.

 • gebruik sportzaal: de organisator checkt eigen spelers en/of de spelers tegenpartij bij binnenkomst;

 • buitensporters senioren – gebruik kleedkamers bij trainingen en wedstrijden: het eigen team checkt eigen spelers en bij wedstrijden ook de spelers van de tegenpartij bij binnenkomst via hoofdingang;

 • jeugdtrainers, begeleiders en ouders van onze jeugdsporters moeten bij entree Kulturhus hun CTB (QR code) tonen aan de barvrijwilliger. Tenzij ze alleen in ons ballenhok moeten zijn. Onze jeugdleiders zien erop toe dat begeleiders van onze gastteams zich eerst melden bij de barvrijwilliger alvorens naar de kleedkamers te gaan.

 • terras is gesloten. Bij (voetbal-)wedstrijden buiten kan koffie afgehaald worden bij het afhaalloket van de keuken. Ook kan zo thee voor in de rust afgehaald worden.

 • gebruik (vergader-)ruimtes: onze commissies en bestuur checken hun eigen bezoekers bij binnenkomst; Dit geldt ook op zondag voor bestuurskamer in De Enk.

 • Alle bezoekers van de Huskamer lopen na binnenkomst naar de bar en laten aan de vrijwilliger hun CTB (QR code) zien. Oók als je al gecheckt bent voor het sporten.De Lettelse seniorenteams ondersteunen de barvrijwilliger door bij de toegangsdeur tot de Huskamer de CTB (QR code) te scannen van de spelers van eigen team en van tegenstander.Ook als je met je team terugkomt van een uitwedstrijd, doet iemand uit het team de CTB bij de hoofdingang. Hiermede helpen we onze barvrijwilligers geweldig.  Uitzondering geldt op de zondagen bij de wedstrijden van het eerste elftal. Dan wordt de CTB bij de hoofdingang gecheckt onder verantwoordelijkheid van het bestuur.

Checken is gemakkelijk!Download de corona-check-scanner op je telefoon via Play Store of  App store. Met deze app kun je het coronabewijs snel en simpel van anderen controleren.

Mondkapjes verplicht!

 • De mondkapjes zijn per 6 november weer verplicht in publieke binnenruimten als ons Kulturhus. Als je op een stoel zit of in de kleedkamer, mag je je mondkapje afzetten. Waarschijnlijk vanaf 18 jaar. Het kan zijn dat deze maatregel nog aangescherpt wordt vanaf 13 jaar. Houdt daarmede op voorhand rekening!

Mogelijk ontvang je deze mail twee keer. Dan is het eenmaal als lid/ouder en de ander als vrijwilliger. Helaas was het op deze termijn niet mogelijk deze twee overzichten te ontdubbelen.
Het bestuur van vv Lettele