Wedstrijdverslag Lettele 2: De olde diesel wordt warm!

Lettele 2 – Emst 2

“De olde diesel wordt warm.”

Op deze schitterende zondagochtend 8 september mocht Lettele 2 het opnemen tegen Emst 2. Omdat het eerste veld nog niet geprepareerd was, speelden we deze wedstrijd op het 2de veld.  Hendri had na 2 wedstrijden al genoeg gezien, en vond het tijd voor een weekendje weg. We kregen vandaag dus te maken met good old Jan. Jan is tegenwoordig leider bij Lettele 4, en had daarom 3 pupillen meegenomen naar Lettele 2.

Goed, de wedstrijd:

Lettele was de eerste helft de bovenliggende partij. Leider Jan had met 4 centrale verdedigers op de as van het veld een verdedigend elftal opgesteld. Toch werd er veel druk naar voren gezet, waardoor Emst moeite had in de opbouwing. Leider Jan had via de geheime camera’s in kleedkamer 4 al gezien wat Emst van plan was, en kon hierdoor zijn tactiek aanpassen. Onderstaande foto is toegevoegd als bewijs:

Opstelling Emst 2

Door het druk zetten werd was het vooral een drukte op het middenveld, maar werden er weinig kansen gecreëerd. Tot het moment dat Rick J. een goede steekbal  promoveerde tot een schot in de verre hoek: Goal! Rick J. heeft weer eens gescoord! grote blij bij Lettele! Er kwam iets meer rust in het team en er werd verzorgd van achteruit gevoetbald. Na een prachtige bal van Joris de B. was het wederom Rick J., ja Rick J., die deze diepe bal weer promoveerde, via een mooie lob, naar een doelpunt. Al werd deze wel aangeraakt door een verdediger van Emst, vond Jan het een goeie goal. 2-0.

Tijd voor een wissel dacht Jan. Jeroen Bloemenkamp met zijn 30++ moest plaatsmaken voor Frank d.W.. Een echte ouderwetse links buiten. Lettele ging door met aanvallen. Nadat Frank een schitterende individuele actie had afgerond, kwam daar ook nog eens een schitterende voorzet uit. Deze scheerde maar net over de krulletjes van Bjorn, de spits van vandaag. Daarna een kleine kans voor Emst, een corner werd niet weggekopt en een speler van Emst kreeg de bal in de voeten. Een schot dat volgde ging rakelings voorlangs. Een klein speldenprikje. Daarna was het weer Lettele dat het doel opzocht. Dit keer in de vorm van Frank d.W.. Frank kreeg de bal in de 16, kapte daarna knap de keeper uit. Wat Frank niet wist, is dat hij hiermee ook zijn rechter hersenhelft het bos in stuurde, waardoor er met links finaal langs de bal werd geschoten. De bal rolde tergend langzaam over de achterlijn, doeltrap. Jammer Frank. Rust.

In de rust werden de hoogtepunten nog even besproken. Rick gaf zelf aan dat de oude diesel warm begon te draaien. Wel lastig voor Rick, want een oude diesel mag straks de stad niet meer in. Geen Turkse kracht uit voor Rick dus. Jan gaf nog wel aan dat we er niet te lichtzinnig over moesten gaan denken, en door moesten gaan met voetballen.

De 2de helft begon, met een ander Emst. Emst gaf meer druk naar voren, en maakte het Lettele moeilijker om te voetballen. Dit resulteerde in een aantal keer knullig balverlies en 2 grote kansen voor Emst. Maar omdat Jan een goeie keeper had gestrikt bij het 4de, werden beide kansen naast geschoten. 2-0. Na een klein kwartier verliet Joris geblesseerd het veld, em mocht Jeroen weer op komen draven. Er kwam weer iets meer rust in het spel, en Lettele ging weer op zoek naar die 3de goal. Marijn wou ook wel een doelpuntje meepakken, en maakt een actie naar binnen. Bjorn had zichzelf goed vrijgelopen en had een aantal keren aan Marijn gevraagd of hij de bal mocht. Maar Marijn wist dat Irene was kijken, en probeerde voor eigen succes te gaan. Geen goal. Gelukkig stond de oude diesel klaar, en maakte er 3-0 van. HatRick Jansen.. 3 wedstrijden, 3 goals, wat een spits.

De wedstrijd was, zoals zo mooi gezegd, in het slot gegooid. Maar het huzarenstukje moest nog komen. Lettele 2 wou het massaal toegestroomde plubiek nog even verwennen. Marijn kreeg een diepe bal van Wout, perfect in de loop meegenomen. Het enige wat nog ontbrak, was een goal. Deze kwam er ook niet. Wel een mooi geplaatste schot over. Frank probeerde daarna nog een penalty te versieren, door de natuurwetten tegen te gaan. Frank viel voorover in de 16, en beweerde dat hij naar achter werd getrokken. Gelukkig was de scheids in het dagelijk leven cabratier, en zag hier de humor wel van in. Geen gele kaart voor Frank, en gewoon de bal voor Emst. Toen kwam het huzarenstukje moment. Een diepe bal van Bryan viel tussen Rick en de keeper van Emst. De keeper was eerder bij de bal en schoot de bal naar voren, tegen zijn eigen verdediger, die de bal weer over de keeper heen wipte in de voeten van Rick, die daar toevallig nog ergens liep. Rick kon rustig op de goal aflopen, en schot rustig de 4-0 in het netje. Dit is dan ook de einduitslag.

Lettele 2 staat met 14 doelpunten voor, en 0 tegen, bovenaan in de poule van de beker. Volgende week de uitwedstrijd naar Epe. Bij voldoende animo wordt een een bus geregeld voor de uitsporters. Aanmelden kan bij Bryan d. W..

Tot zondag