Wedstrijdverslag Lettele 2: VV LETTELE 2 BOEKT GROOTSTE OVERWINNING IN 3 JAAR TIJD!

27 Augustus – Op de zonovergoten zondagochtend mocht het tweede van V.v. Lettele zich op gaan maken voor de eerste wedstrijd van het seizoen, Diepeveen 2 – Lettele 2. De sfeer in het team was gespannen want dit was weer de eerste keer dat het team de wei in mocht na een lange zomerstop. Zal het team elkaar nog wel weten te vinden in het veld of zou het een grote tegenslag worden?!

Tijdens de warming-up waren de temperaturen als dusdanig hoog dat het team vreesde voor een loodzware wedstrijd op kunstgras, hetgeen waar het Lettelse team een hekel aan heeft!

1e helft – Nadat de scheidsrechter fluit gaan de minuten lopen, Diepenveen begint gelijk aanvallend te voetballen. De eerste 15 minuten weet het team onder leiding van H. Huijsmans nog niet hun eigen spel te spelen en wordt daardoor teruggedrongen door het thuisteam. Het lijkt erop dat in die 15 minuten de aanvallers van Diepeveen al hun kruit al hebben verschoten.

Lettele kan in alles rust en kalmte de bal rondlaten gaan en komt in de flow waar ze al zolang naar zochten. Door het goede combinatie spel komt de centrale middenvelder Tijs in een positie om uit te halen en… WERELDGOAL! Hij weet vanaf randje 16 heel geplaatst de bal bovenin de goal te schieten. 0-1! Vervolgens gaat het snel, het team uit Lettele blijft goed combineren en komt tot kansen. Vanuit de achterhoede worden de ballen met grote regelmaat achter de verdedigende linie van de tegenstander gelegd. Bryan de vertrouwde linksback van Lettele ziet gastspeler Jorik K. een loop actie maken, geef een sublieme crosspass en komt de bal pal op de voet van de gastspeler, kapt de bal nog een keer af en schuift de bal netjes in de goal. 0-2! Lettele is de bovenliggende partij en drijft Diepeveen steeds verder naar achteren. Na enkele mislukte pogingen is het dan alweer raak voor het team uit Lettele. Door een prachtige voorafgaande actie van K. Welgraven die de bal voor de keeper afgeeft kan Dave B. de bal rustig in het net schieten 0-3! Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, maar toch gaat het vlak voor rust nog een keer fout in de achterhoede van Lettele. Door miscommunicatie staat de rechtsbuiten van Diepeveen oog in oog met de goalie van Lettele, 1-3.

Rust – enkele spelers zijn verbaasd dat ondanks een tegendoelpunt ze toch nog met een enigszins royale marche voorstaan. Er hangt in de kleedkamer een verbaasde sfeer, omdat er in tijden niet zo goed voetbalt is.

2e helft – als het fluit signaal klinkt lijkt het een op een kopie van de eerste helft. Diepeveen komt snel uit de startblokken en blijft hoog druk zetten op het gastteam. Maar wederom heerst er rust en kalmte bij het team uit Lettele. Diepenveen krijgt meer kansen dan in de eerste helft maar weet er geen te benutten. Aan de andere kant is het vervolgens wel weer raak! Jorik gaat diep en stift de bal heerlijk over de keeper heen! 1-4. Toen Lettele dacht dat het niet mooier kon werd het dat toch! Vanaf de middenlijn werd de combinatie gestart en de rest zou je alleen kunnen inbeelden bij een potje FIFA! Jorik staat ineens helemaal alleen voor de goal en schuift hem wederom in het net! 1-5.

Einde – Als het eindsignaal klinkt staat er langs de lijn een zeer tevreden leider, wat zal dit betekenen voor de rest van het seizoen???

Volgende week zondag mag het 2e team van Lettele richting Harderwijk om de eerste bekerwedstrijd te voetballen.