Lettele 1 wint na goede eerste helft in Heeten (2-4)

Deze zondag stond de derby tegen Heeten op het programma voor de mannen van Dirk Beldman. Zonder Stefan Beltman, na een opgelopen hoofdwond vorige week, werd er om 14u afgetrapt in Heeten. Wederom werd er door VV Lettele gezorgd voor een livestream, zodat alle supporters deze derby toch konden volgen. Lettele pakt snel het initiatief en na een foutje achterin bij Heeten komt Jari alleen voor de Heetense sluitpost. Resoluut knalt hij de bal in de korte bovenhoek. En Lettele gaat door, want na een kleine tien minuten krijgt Lettele vrije trap op ‘randje zestien’. Wederom Jari knalt hem binnen, nu in de andere bovenhoek. Gedurende de eerste helft bijt ook Heeten iets meer van zich af en na een diepe bal en een inschattingsfoutje centraal achterin kan Heeten iets terug doen: 1-2. Na een ruim half uur weet Lettele de marge weer op twee te brengen, een goede corner van JW de Brouwer wordt bij de tweede paal binnengekopt door Jari: 1-3. Jesse Oosterwijk brengt kort voor rust de ruststand van 1-4 door een afgeslagen vrije trap met de buitenkant voet in de verre hoek te plaatsen. Fraaie doelpunten met een duidelijk veldoverwicht.

Na rust maakt Heeten na een klein kwartier de 2-4, ook een fraaie treffer van afstand. Nadien gebeurt er eigenlijk niet heel veel meer. Het veldspel van Lettele haalt niet meer het niveau van de eerste helft, maar in de problemen komt de Lettelse ploeg ook niet. Aan beide kanten nog wat kleine kansen, maar het blijft bij 2-4. Zeker de eerste helft een prima voetballend Lettele met schitterende doelpunten. Volgende week speelt Lettele thuis tegen VV Hoonhorst.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk; Joost Meijerink, Ruben Gerritsen, Dave Beltman, Rick Meijerink; Jan Willem de Brouwer, Mick Romeijn (75. Jeffrey Meurer), Bas Huijsmans; Jesse Oosterwijk, Jari Oosterwijk, Jeffrey Kleine Koerkamp (65. Marijn Kleine Koerkamp)

Lettele 1 wint voor veel ‘digitale’ supporters verdiend van DAVO (3-0)

Op deze zondagmiddag speelde Lettele thuis, op een stil sportpark De Spil door de Corona maatregelen, tegen DAVO. Via Facebook was er een livestream om zo de supporters de wedstrijd toch te kunnen laten volgen en daar werd goed gebruik van gemaakt.

Die zagen vanaf het begin een dominanter Lettele dat grote kansen kreeg aan het begin van de eerste helft, maar het vizier van de spelers stond nog niet op scherp. Vrije schietkansen gingen er niet in. Ook DAVO kreeg na een klein kwartier een goede kopkans, maar deze ging net langs de paal. Gedurende de eerste helft flink wat kansen, maar gescoord werd er niet, dus de ruststand was 0-0. Dit had ook makkelijk 5-2 kunnen zijn. Nog een tegenvaller voor Lettele in de eerste helft: Stefan Beltman valt uit met een hoofdwond na een ongelukkige botsing.

Snel in de tweede helft stuurt Jesse broer Jari weg die oog in oog met de keeper van DAVO geen fout maakt en zo de 1-0 op het scorebord zet. Na een goede voorzet van Bas Huijsmans kan Jari de 2-0 binnenkoppen en zo is er na een uur spelen eigenlijk niks aan de hand voor Lettele. Het slotakkoord is ook voor Lettele, Jari maakt zijn 3e nadat hij zichzelf goed vrijkapt. Al met al een dik verdiende overwinning in een niet echt grootse wedstrijd. Volgende week speelt Lettele de derby tegen SV Heeten.

Opstelling Lettele 1:
Thijs Oosterwijk; Joost Meijerink, Dave Beltman, Stefan Beltman (35. Jeffrey Kleine Koerkamp), Rick Meijerink; Bas Huijsmans, Jan Willem de Brouwer, Mick Romeijn; Jesse Oosterwijk, Jari Oosterwijk, Ruben Gerritsen.